nieuws

Albron bouwt af in Vancouver

Horeca

Albron speelde een prominente rol in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. Voor Misset Catering hield Albron een blog bij. Vandaag de laatste aflevering.

Het Holland Heineken House in Vancouver sloot op 28 februari om 20.00 uur haar deuren voor het publiek. Albron verzorgde de catering in het ‘oranje hart’ van Vancouver en was partner van Heineken en binnen dit project verantwoordelijk voor food en logistiek. Met 28 professionals waren we aanwezig om deze fantastische klus te klaren. We kijken terug op een geslaagd en drukbezocht evenement. Het aantal bezoekers, 120.000, overtrof alle verwachtingen!

Dat het erg druk was blijkt uit de enorme aantallen: in totaal werden ca.9000 a la carte couverts verkocht in Brasserie The Lodge en The Olympic Club. Daarnaast werden in Food Plaza onder andere 18.000 zakjes patat, 14.000 broodjes kroket, 5.600 broodjes hamburger, 13.500 stampotjes en 7.500 belegde broodjes verkocht. Albron verzorgde ook de maaltijden in het crewrestaurant, dit waren er in totaal ruim 30.000!

Canadezen waren erg te spreken over het concept en vonden het niet erg om te moeten wachten om naar binnen te kunnen. Ze vinden het erg leuk om nieuwe gerechten te proeven en lieten zich dus graag verleiden om snert of stamppot boerenkool te proeven. De stamppot zuurkool was echter het meest populair!

Het Holland Heineken House in Richmond wordt om dit moment weer omgebouwd tot wat het normaal gesproken is: een ijshockeystadion. Op zondagavond was het Holland Heineken House na de sluitingsceremonie voor publiek gesloten en is de crew met opruimen begonnen. Dit afbouwen gaat snel. De keukeninventaris is vrijwel direct ingepakt om maandag per zeecontainer terug naar Nederland vervoerd te worden. Alle decors en bijvoorbeeld de vloer van Brasserie The Lodge (gebouwd over de tribune van het stadion) worden verwijderd en allerlei andere tijdelijke voorzieningen afgebroken.

De Albron-crew is afgelopen dagen, een ervaring rijker, in etappes teruggekeerd naar Nederland. De laatste collega’s verwachten we dit weekend terug!

Reageer op dit artikel