nieuws

Hennie van der Most in lokale politiek

Horeca

Horecaondernemer Hennie van der Most is één van de grote sensaties van de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen week. Van der Most werd met voorkeursstemmen gekozen in de Gelderse gemeente Lochem.

Hennie van der Most in lokale politiek

De in Gorssel wonende Hennie van der Most stond voor de VVD op de lijst en kreeg maar liefst 1074 voorkeurstemmen. De regionale krant De Stentor spreekt van een sensatie in de lokale politiek en noemt Van der Most een stemmenkanon.

De veelzijdige horecaondernemer zegt overvallen te zijn door het verkiezingsresultaat. ‘Ik had gedacht een paar honderd stemmen te halen. Veel kiezers vinden kennelijk ook dat er meer ondernemersbloed in de raad moet’, aldus Van der Most in de regionale pers.

Hennie van der Most is geen onbekende met politiek. In 2007 bedacht hij een banenplan om de werkloosheid in ons land terug te dringen. Van der Most wilde honderden directeuren van grote bedrijven mobiliseren om hun vacatures in kaart te brengen en vervolgens het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) opdracht geven om hiervoor bijpassende kandidaten te zoeken.

Reageer op dit artikel