nieuws

Klachten over nieuw ROC Zeeland

Horeca

Het nieuwe schoolgebouw van het ROC Zeeland in Middelburg dat gisteren officieel werd geopend, valt niet bij iedereen in de smaak. Het gebouw dat al sinds januari in gebruik is heeft bijvoorbeeld te weinig aansluitingen voor laptops.

Klachten over nieuw ROC Zeeland

In het gebouw – kosten twintig miljoen euro – zijn de opleidingen voor horeca, toerisme, voeding en economie gebundeld.

De leerlingen exploiteren er ook hun eigen restaurant. Gasten hiervan doen er goed aan om met hun eigen auto te komen, aansluiting op het openbaar vervoer heeft de school namelijk niet. Voor leerlingen rijdt er een pendelbus maar deze rijdt maar beperkt. Een wandeling van twintig minuten is dan noodzakelijk om de lessen te kunnen volgen.

Open ruimtes

Ook ondervinden leerlingen en docenten in de klaslokalen overlast van medegebruikers die tijdens de lessen in de vele open ruimtes verblijven. Daarnaast zijn liften vaak buiten gebruik, is de kantine te klein en is er geen personeelsruimte voor docenten.

Mobiele telefoons hebben vaak geen bereik. En docenten klagen ook over te weinig lokalen en zijn de beschikbare lokalen vaak te klein waardoor niet iedereen kan zitten.

Reageer op dit artikel