nieuws

Horecadebat moet stemwijzer opleveren

Horeca

Zes politici gaan dinsdag 18 mei in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni met elkaar in debat over onderwerpen die van belang zijn voor de horeca. Initiator Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil op basis van de uitkomsten van het debat begin juni een stemwijzer presenteren.

Horecadebat moet stemwijzer opleveren

Aan het debat nemen Fleur Agema (PVV), Elly Blanksma-Van den Heuvel (CDA), Mei Li Vos (PvdA), Ineke van Gent (GroenLinks), Kees Verhoeven (D66) en Mark Harbers (VVD) deel. Het debat wordt geleid door journalist Frits Wester.

De hoofdthema’s die tijdens het debat aan de orde komen zijn alcohol en jeugd, veiligheid, duurzaam ondernemer en de economische crisis met de daarbij behorende subthema’s rendement en regeldruk.

Het horecadebat vindt plaats in café Dudok tegenover het Tweede Kamergebouw in Den Haag. KHN laat weten dat op basis van de uitkomsten van het debat een stemwijzer wordt gemaakt. Deze stemwijzer wil KHN begin juni, kort voor de Tweede Kamer-verkiezingen, presenteren aan haar leden.

Reageer op dit artikel