nieuws

Horeca stemt massaal op VVD

Horeca

VVD is met afstand de meest favoriete politieke partij voor horecaprofessionals. Op grote afstand gevolgd door de PVV van Geert Wilders. Dat blijkt uit een poll onder horecaprofessionals in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

Horeca stemt massaal op VVD

De partij van Mark Rutte krijgt maar liefst 58 procent van de stemmen van horecaprofessionals. De PVV scoort 16,4 procent, gevolgd door D66 met 7,3 procent.

Dat blijkt uit een poll in de nieuwsbrief van Misset Horeca van woensdag 2 juni. Van de 219 deelnemers van de poll gaven 127 kenbaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni op de VVD te stemmen.

Achter de VVD, PVV en D66 komen PvdA (6,4 procent), SP (4,1 procent), CDA (3,7 procent), ChristenUnie (1,8 procent), Partij voor de Dieren (0,9 procent), GroenLinks (0,5 procent), SGP (0,5 procent) en Trots op Nederland (0,5 procent).

Reageer op dit artikel