nieuws

Horecaondernemers massaal lid van KHN

Horeca

Horeca- en transportondernemers zijn in het MKB het meeste lid van brancheorganisaties. Dit blijkt uit een EIM-rapport over het MKB. In de horeca is ongeveer 52 procent lid van een brancheorganisatie.

Horecaondernemers massaal lid van KHN

Reden om lid te zijn is omdat de ondernemer in de branche werkt en omdat organisaties vaak een ‘traditie van levendige belangenbehartiging hebben’, aldus het rapport. KHN heeft twintigduizend leden.

In de horeca is ruim 52 procent van de ondernemers lid van een brancheorganisatie, MKB-breed is dat 42 procent.

Volgens het EIM-rapport worden de activiteiten van de verenigingen en organisaties hoog gewaardeerd. Dingen als lobbywerk, de themabijeenkomsten, de jaarlijkse evenementen en de vraagbaakfunctie krijgen een rapportcijfer van een 7,5.

Reageer op dit artikel