nieuws

Amsterdamse horeca bevoorraad met elektrisch schip

Horeca

Het eerste elektrische schip voor de bevoorrading van onder andere horecabedrijven in het centrum van Amsterdam, gaat op 16 september in de vaart. Vanaf oktober moet de schone en stille distributie van goederen over het water naar de Amsterdamse binnenstad van start gaan.

Amsterdamse horeca bevoorraad met elektrisch schip

Donderdag wordt de Mokum Mariteam gedoopt. Dit schip is het gevolg van het in juni getekende convenant tussen de Verenigde Bedrijven en het Food Center Amsterdam voor samenwerking in goederenvervoer via de Amsterdamse grachten.

‘Er rijden al emissie-vrije trucks vanaf het Food Center Amsterdam maar het beleveren van de horeca per boot is een uniek project’, aldus Jan Willem Schrijver van Vroegop Winding, het bedrijf dat nauw betrokken is bij de realisatie van de milieuvriendelijke boot, op AGF.nl.

Reageer op dit artikel