nieuws

Baja Beach Club en Hollywood Planet discrimineren

Horeca

De razend populaire uitgaanscentra Baja Beach Club en Hollywood Planet in Zuid-Holland discrimineren jongens. Dat zegt de JOVD Rijnmond, de jongerenorganisatie van de VVD. De JOVD vindt het onbegrijpelijk dat vrouwen een voorkeursbehandeling krijgen ten opzichte van mannen en spreekt zelfs over seksediscriminatie.

Baja Beach Club en Hollywood Planet discrimineren

De JOVD stoort zich mateloos aan de zogenoemde ‘Ladies Night’, waarbij vrouwen gratis drankjes krijgen en voor een lagere toegangsprijs naar binnen mogen. ‘We willen een statement maken tegen de manier waarop clubs hun vrouwelijke klanten gebruiken als marketinginstrument om betalende mannen te trekken’, aldus een bestuurslid van de JOVD in De Telegraaf.

Een woordvoerster van de Baja Beach Club laat weten de klacht niet al te zwaar op te nemen. ‘Het heeft niets met deurbeleid of discriminatie te maken. Iedereen komt binnen. Wij doen inderdaad dingen waarbij vrouwen in het zonnetje worden gezet’, aldus de zegsvrouw van Baja Beach Club. Ook Hollywood Planet laat weten weinig te begrijpen van de klacht.

Reageer op dit artikel