nieuws

Haagse horeca is bedelaars beu

Horeca

Horecaondernemingen in Den Haag zijn de agressieve benaderingsmethoden van bedelaars en marketeers spuugzat. Daarom gaat de Haagse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in kaart brengen op welke plekken in de stad deze mensen voor overlast zorgen.

Haagse horeca is bedelaars beu

Volgens KHN komen er steeds vaker klachten binnen over bedelaars en promotiemedewerkers. Daarom vraagt de horecavereniging aan ondernemers te melden op welke plekken deze mensen veel overlast veroorzaken, zo schrijft De Telegraaf.

De toename van het aantal klachten komt volgens KHN-regiovoorzitter Henny van Beek door het verdwijnen van een aantal verordeningen. Zo werd vorig jaar het verbod op bedelen geschrapt. Ook moesten marketeers voorheen een vergunning aanvragen, terwijl ze nu zo de straat op kunnen.

Overlast voor horeca

‘We zijn hierover in gesprek met de gemeente. We gaan nu eerst de omvang van het probleem in kaart brengen en kijken wat de ’hotspots’ zijn voor bedelaars en marketeers. Daarna gaan we weer om tafel om te kijken naar een oplossing. Het is natuurlijk ook voor de gemeente een slechte zaak als bezoekers van de stad zich niet prettig voelen.’

Aangifte doen

Volgens Henny van Beek ontstaan er steeds vaker vervelende situaties door de bedelaars en gaat dit ten koste van de veiligheid. Vooral uit het gebied rond de Grote Marktstraat en in de buurt van de Grote Kerk zijn al veel klachten binnengekomen. Ondernemers die last hebben van bedelaars kunnen volgens de gemeente dus gewoon aangifte doen.

Reageer op dit artikel