nieuws

Vacatureaanbod naar nieuw dieptepunt

Horeca

Na de lichte opleving van het vacatureaanbod in juli gaat de afname in augustus weer verder.
Het online vacatureaanbod in de horeca daalde met 10 punten. Dat blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt.

Vacatureaanbod naar nieuw dieptepunt

Nagenoeg alle sectoren vertoonden in augustus een daling van het vacatureaanbod. De afname was het grootst in de publieke sector, de gezondheidszorg en het onderwijs, met 11 punten. Ook binnen de landbouw & visserij (-10) en horeca & toerisme (-10) daalde het vacatureaanbod aanzienlijk.

De totale index daalde met 3 punten naar een niveau van 90 punten, de laagste stand van de Index tot nu toe. Alleen de sector marketing, PR & media en de provincies Noord-Brabant en Zeeland lieten een toename van het vacatureaanbod zien.

‘Ook uit de meest recente resultaten van de Index blijkt weer dat bedrijven in Nederland terughoudend blijven in het werven van nieuwe medewerkers’, aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. ‘Ondanks dat gezaghebbende instanties als de OESO – de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling – melden dat alles er op wijst dat de recessie bijna voorbij is, zal het nog wel even duren voordat dit ook op de arbeidsmarkt zichtbaar wordt. Organisaties zullen in eerste instantie voorzichtig zijn met het uitbreiden van het personeelsbestand.’

Reageer op dit artikel