nieuws

Vijftien procent meer horeca te koop

Horeca

Er staat zo’n vijftien procent meer horeca te koop dan een jaar geleden. Het gaat om 2500 bedrijven die – publiekelijk – te koop staan. Bedrijven die in de stille verkoop staan vallen hier buiten. Dit zegt Ben Klinkenberg. Hij wil de vaak onnodige verkoop van horecabedrijven tegengaan.

Vijftien procent meer horeca te koop

Klinkenberg, partner van het horeca adviesbureau Readsheren, is hiervoor een samenwerking aangegaan met Eigen Horeca Makelaar. ‘We zijn samen tot een onverwachte dienst gekomen: een makelaar gaat klanten helpen om de zaak juist niet te verkopen.’

‘Achter ieder te koop staand horecabedrijf staat een ondernemer met een eigen verhaal. Door financiële stress of door het vasthouden aan een oude bedrijfsformule zien ze vaak de mogelijkheden niet meer die er nog zijn voor het bedrijf. Met een beetje raad en daad is verkoop vaak helemaal niet nodig,’ ligt Klinkenberg de samenwerking toe.

Horecabedrijven die dat willen krijgen een adviesworkshop met daarin tips. Ook leren ze het bedrijf te bekijken door de bril van de aspirant koper.

Reageer op dit artikel