nieuws

Ruim baan voor de T-bone steak

Horeca

De verkoop van rundvlees met bot kan worden verruimd, nu BSE steeds zeldzamer wordt. Dat stelt de Europese voedselautoriteit EFSA.

De maatregelen tegen BSE kunnen verder worden afgebouwd, vindt deEFSA. Voortaan zouden T-bone steaks verkocht mogen worden van runderen tot 2,5 jaar. Nu is dat twee jaar.

Leeftijd

De EU-landen moeten uiteindelijk over het voorstel beslissen. In 2005 was de leeftijd al verhoogd van een naar twee jaar. Sinds een jaar is ook Brits rundvlees weer in de EU toegelaten. De gekkekoeienziekte zorgde rond 2000 voor veel ophef. Botten en organen van besmette koeien kunnen bij mensen leiden tot de – weliswaar zeldzame – fatale hersenziekte variant Creutzfeldt-Jakob. Door strikte maatregelen zijn BSE-koeien nu vrij zeldzaam.

Reageer op dit artikel