Genomineerden bekend voor Gastvrijheidsprijs 2003

De organisatie van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft 21 genomineerden bekendgemaakt. De zeven deelnemende restaurantallianties hebben drie gastheren of -vrouwen met de meeste stemmen voorgedragen. Voor een jury mogen de genomineerden tonen waarom zij voor de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003 in aanmerking komen.

Op 14 mei zullen zij deelnemen aan de eerste selectieronde bij de Hoge Hotelschool in Leeuwarden, thuisbasis van de driejarige opleiding Masterclass Gastheerschap. Zij zullen tijdens de eerste selectieronde op 14 mei onderworpen worden aan een drietal tests. Een assessment theorie, waarin vragen over wijn en allerlei facetten van het vak gastheerschap aan bod komen. Een assessment praktijk: een proeverij waarin Hennessy Cognac centraal staat in combinatie met gerechtjes. En tot slot een workshop presentatietechnieken, ter voorbereiding van de tweede selectieronde eind mei.

De genomineerden zijn:

Lambert Janssen van Hoestellerie De Hamert (Wellerlooi)

Ernst van der Baan van Restaurant De Bokkedoorns (Overveen)

Martin Wolvers van Landgoed Lauswolt, De Heeren van Harinxma (Beetsterzwaag)

Tom Jorna van Kasteel Maurick (Vught)

Marcel Donk van Kasteel Maurick (Vugth)

Mark Goertz van Kasteel Elsloo (Elsloo)

Jo Fendler van Dynasty (Amsterdam)

Mara van Hese van Moy Fa (Axel)

Michelle Chan van Phuket (Scheveningen)

Miranda Nijssen van Restaurant De Eetkamer (Schagen)

Jasper van den Hoogen van Restaurant Wolfslaar (Breda)

Sabine Heurter van Restaurant Wolslaar (Breda)

Cindy borger van Restaurant De Lindenhof (Giethoorn)

Richard van Dijk van Restaurant Idylle (Zweelo)

Jochen Beier van Restaurant-Hotel Savelberg (Voorburg)

Ruud Meulemans van Restaurant De Beemster Hofstee (Noordbeemster)

Olaf van den Hombergh van Hotel Restaurant Valuas (Venlo)

Saskia van den Akker van De Herberg van Smallingerland (Rottevalle)

Nathalie Richardson van Restaurant Rasa Senang (Kaatsheuvel)

Anne-Marie van Seters van Restaurant Rasa Senang (Oisterwijk)

Bas Jonkers van Restaurant Rasa Senang (Kaatsheuvel)

Op 14 mei zal bekend worden gemaakt welke 7 gastvrouwen of –heren op 28 mei deel zullen nemen aan de finale van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003 in Naarden.

De deelnemende restaurantallianties zijn:

Alliance Gastronomique Néerlandaise

Fine Eastern Restaurants

Les Patrons Cuisiniers

Selected Indonesian Restaurants

Châteaux & Résidences Gastronomiques

Jeunes Restaurateurs d’Europe

Relais du Centre Restaurants

Op 14 mei zullen zij deelnemen aan de eerste selectieronde bij de Hoge Hotelschool in Leeuwarden, thuisbasis van de driejarige opleiding Masterclass Gastheerschap. Zij zullen tijdens de eerste selectieronde op 14 mei onderworpen worden aan een drietal tests. Een assessment theorie, waarin vragen over wijn en allerlei facetten van het vak gastheerschap aan bod komen. Een assessment praktijk: een proeverij waarin Hennessy Cognac centraal staat in combinatie met gerechtjes. En tot slot een workshop presentatietechnieken, ter voorbereiding van de tweede selectieronde eind mei.

De genomineerden zijn:

Lambert Janssen van Hoestellerie De Hamert (Wellerlooi)

Ernst van der Baan van Restaurant De Bokkedoorns (Overveen)

Martin Wolvers van Landgoed Lauswolt, De Heeren van Harinxma (Beesterzwaag)

Tom Jorna van Kasteel Maurick (Vught)

Marcel Donk van Kasteel Maurick (Vugth)

Mark Goertz van Kasteel Elsloo (Elsloo)

Jo Fendler van Dynasty (Amsterdam)

Mara van Hese van Moy Fa (Axel)

Michelle Chan van Phuket (Scheveningen)

Miranda Nijssen van Restaurant De Eetkamer (Schagen)

Jasper van den Hoogen van Restaurant Wolfslaar (Breda)

Sabine Heurter van Restaurant Wolslaar (Breda)

Cindy borger van Restaurant De Lindenhof (Giethoorn)

Richard van Dijk van Restaurant Idylle (Zweelo)

Jochen Beier van Restaurant-Hotel Savelberg (Voorburg)

Ruud Meulemans van Restaurant De Beemster Hofstee (Noordbeemster)

Olaf van den Hombergh van Hotel Restaurant Valuas (Venlo)

Saskia van den Akker van De Herberg van Smallingerland (Rottevalle)

Nathalie Richardson van Restaurant Rasa Senang (Kaatsheuvel)

Anne-Marie van Seters van Restaurant Rasa Senang (Oisterwijk)

Bas Jonkers van Restaurant Rasa Senang (Kaatsheuvel)

Op 14 mei zal bekend worden gemaakt welke 7 gastvrouwen of –heren op 28 mei deel zullen nemen aan de finale van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003 in Naarden.

De deelnemende restaurantallianties zijn:

Alliance Gastronomique Néerlandaise

Fine Eastern Restaurants

Les Patrons Cuisiniers

Selected Indonesian Restaurants

Châteaux & Résidences Gastronomiques

Jeunes Restaurateurs d’Europe

Relais du Centre Restaurants