nieuws

Huiswijncompetities dekken nagenoeg heel het land

Horeca

De Huiswijn Competitie van The Wine & Food Association breidt uit. Binnenkort krijgt het zuiden van ons land een regionale wijnwedstrijd en later dit jaar is Friesland aan de beurt. Winnaars van de regionale edities plaatsen zich voor de halve finale van de Nationale Huiswijn Competitie, gehouden tijdens het evenement Wine Professional 2005.

Maandag 26 april vindt de prijsuitreiking plaats van eerste Zuid-Nederlandse Huiswijn Competitie, gehouden tijdens het gastronomische evenement Limburgia Gastronomica in Château St. Gerlach in Houthem. Bij deze wedstrijd bekroont de wedstrijdorganisatie huiswijnen van restaurants uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Verdeeld in de categorieën brasserie, restaurants en luxe restaurants.

Op 14 november staat het noorden in de wijnschijnwerpers. Bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag, nabij Drachten, vindt de Friese editie van de huiswijncompetitie plaats. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag beschikken al over een huiswijnwedstrijd. De winnaars van de regionale krachtmetingen plaatsen zich voor de halve finale van de landelijke wedstrijd.

Daarnaast heeft The Win & Food Association de inschrijfmogelijkheid geopend om deel te nemen aan de toonaangevende wedstrijd Grand Concours Laurent-Perrier. Deze wijn-spijswedstrijd wordt op 12 juni gehouden in het NH Barbizon Palace in Amsterdam.

Reageer op dit artikel