nieuws

100.000ste I amsterdam Card verkocht

Horeca

Ruim voor afloop van het jaar is de 100.000ste I amsterdam Card verkocht. Dat is sneller dan ooit, volgens de VVV Amsterdam. Op 14 oktober werden Isabelle en Dominique Le Baut uit Parijs verrast bij het Amsterdams Historisch Museum met bloemen een een Live Cooking Dinner Cruise van Holland International Rondvaart.

100.000ste I amsterdam Card verkocht

De I amsterdam Card, die geldt als dé sleutel voor een bezoek aan de hoofdstad, blijft aan populariteit toenemen. Dat zegt Wendy Sieger-Kintzen, verantwoordelijk voor de VVV-dienstverlening van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau. Vooral buitenlandse bezoekers maken veel gebruik van de Amsterdamse citycard die zowel prijsvoordeel als keuzevrijheid en gebruiksgemak biedt.

Wendy Sieger-Kintzen: ‘De I amsterdam Card draagt voor bezoekers bij aan een positieve beleving van de stad. Door de vele mogelijkheden met de card verleiden we de bezoeker om meer te ondernemen dan hij of zij in eerste instantie van plan was. Zo openen we met de card de deuren tot grote en kleinere musea.’

Het succes van de card in 2010 komt volgens haar ook door het rijke culturele aanbod. Momenteel zijn er in Amsterdam weer een aantal interessante tentoonstellingen die veel bezoekers trekken. Zo is in het Van Gogh Museum de expositie ‘Illusie en werkelijkheid’. In de Hermitage en in het Allard Pierson zijn tentoonstellingen rondom Alexander de Grote en het FOAM biedt een expositie van Johan van de Keuken.

De I amsterdam Card is er in een versie die geldt voor 24, 48 en 72 uur en kost respectievelijk €38, €48,- en €58,-. Hij bestaat uit de citycard, een openbaar vervoerticket en een zestalige stadsgids. Diverse horecagelegenheden geven een korting van 25% op maaltijden. Toeristen krijgen 50 procent korting op de P&R-terreinen rondom de stad.

Reageer op dit artikel