nieuws

2,1 Miljoen overnachtingen voor Curaçao

Horeca

Het eiland Curaçao is vorig jaar bezocht door 85.209 Nederlanders. Dat betekent een groei van 9,4 procent ten opzichte van 2005. Het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE) maakte deze cijfers maandag bekend.

2,1 Miljoen overnachtingen voor Curaçao

Ongeveer vier van de tien bezoekers van het tropische eiland in de Caribische zee zijn afkomstig uit Nederland. Het aantal Nederlandse vakantiegangers op Curaçao kwam hoger uit dan verwacht, omdat vooral in de laatste twee maanden van vorig jaar veel mensen de Atlantische Oceaan overstaken.

Nederlanders zijn goed voor bijna 1,1 miljoen overnachtingen. De gemiddelde vakantieganger uit ons land blijft twaalf nachten op Curaçao. 2006 was volgens het CTBE een goed jaar voor het toerisme op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. In totaal 234.249 bezoekers waren goed voor ruim 2,1 miljoen overnachtingen.

Reageer op dit artikel