nieuws

26 doden bij brand in illegale bar

Horeca

Een brand in een illegale bar in China heeft op eerste kerstdag aan 26 mensen het leven gekost. Elf bezoekers raakten gewond in de vlammenzee in de horecazaak in een buitenwijk van de Zuid-Chinese stad Zhongshan.

26 doden bij brand in illegale bar

Dat meldt The China Daily. In Tandao Bar in de provincie Guangdong waren meer dan honderd gasten aanwezig toen de brand kort voor middennacht uitbrak. Het grote aantal slachtoffers wordt toegeschreven aan de gebrekkige brandveiligheid van de zaak.

Volgens de politie gebruikte het horecabedrijf geen brandwerende materialen en was de uitgang zo nauw en slecht aangegeven, dat gasten moeilijk uit de brandende zaak konden ontsnappen.

Een ooggetuige heeft aan persbureau Reuters gemeld dat de brand ontstond door vallende lampen. Deze vielen toen de disco-eigenaar kerstcadeaus uitdeelde aan bezoekers. Een politiewoordvoerder wil de lezing van de ooggetuige niet bevestigen en wacht de resultaten van het onderzoek af.

Reageer op dit artikel