nieuws

Aandacht voor biologische streekproducten

Horeca

De Limburgse land- en tuinbouw zal prominent aanwezig zijn op de 48ste BBB, die plaats vindt van maandag 21 tot en met donderdag 24 januari 2002 in MECC Maastricht. Vakbezoekers kunnen er actief kennis maken met streekproducten. De afwezigheid van de grote nationale brouwers betekent geenszins een ’drooglegging’: tal van niche merken én buitenlandse brouwers zetten hun tapkranen in. En er is meer…

De Limburgse Land- en Tuinbouw-Bond promoot oorspronkelijke en biologische producten in tien presentatie units op een speciaal gecreëerd marktplein op de beurs. De verse Limburgse (winter)groenten kunnen ook worden ‘ingezet’ tijdens de internationale kookwedstrijden van de Stichting Europa Culinair.

Limburgs groen
‘Niet meer maar beter’, is het credo van steeds meer Limburgse agrarische ondernemers. Ze investeren in productinnovatie, verbredingsactiviteiten en het zelf op de markt brengen van streekproducten. De Limburgse Land- en TuinbouwBond wil dit graag tonen aan de horecaprofessionals op de BBB, samen met een aantal ondernemers uit de provincie Limburg. Voorbeelden zijn: Limousine rundvlees, wijnen, Livar varkensvlees, Geuldallam, Limburgs Landproducten, diverse kaassoorten, boerderij-ijs, zuivelproducten, fruitsappen, groenten en siropen.

Belgisch Bierenplein
Het Belgisch Bierenplein mag zich zelfs in de jaren dat de grote Nederlandse brouwers aanwezig zijn verheugen in een grote populariteit. Dit jaar is het een extra publiekstrekker, dankzij proeverijen begeleid door kenners en een nauwe samenwerking met Maison van den Boer, die een groot aantal speciaalbieren tapt, eventueel op uitnodiging van de brouwers. Ook grote buitenlandse brouwers als Bitburg, Carlsberg en Alken-Maes zijn weer vertegenwoordigd op de BBB.

Nieuwtjes
De BBB staat zoals gebruikelijk vol met nieuwtjes. Zo is er de bottlenecker, een flessenshredder die het glas versplintert en daardoor het volume van een lege fles terugbrengt tot eenvierde.
Een ‘mintkauwgumdrank’ onder de naam ‘Ice Kick’ is maar één van de vele nieuwe dranken die op de BBB worden gepresenteerd. Minstens zo bijzonder is het ‘takkensap’ uit Spanje, daar bekend als ‘Hierbas’. De aanwezigheid van anijstakjes in de bijzondere flessen maakt de drank een nog opvallender verschijning. Takkensap smaakt naar deze anijstakjes, is licht gezoet en bevat kruiden. En koffielikeur is er binnenkort ook in twee nieuwe smaakvarianten: Vanilla Flavoured en Amaretto Flavoured.
Praktisch zijn beslist de vloertegels uit recycling-pvc die een zeer zware belasting aan kunnen en een zeer hoge antislipwaarde hebben. Ze kunnen zonder verlijming over praktisch iedere bestaande ondervloer worden gelegd, zijn vloeistofdicht en voldoen aan de HACCP-normen. Toepassing: buffetten, keukens, cafés, restaurants, cafetaria’s, discotheken, koelcellen, etc.

Reageer op dit artikel