nieuws

Accor investeert miljarden

Horeca

De Franse hotelketen Accor, onder meer bekend van Sofitel en Ibis, trekt de komende vier jaar 2,7 miljard euro uit voor nieuwbouw. De investeringen moeten 200.000 hotelkamers opleveren, hoofdzakelijk in het goedkopere segment.

Accor investeert miljarden

Dat maakte het concern woensdag bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers. Verder trekt het bedrijf tot 2010 een half miljard euro uit om de dienstverlening uit te breiden. Accor zei ook dat het van plan is om de komende paar jaar voor 1,5 miljard euro aan bezittingen te verkopen. De onderneming richt zich steeds meer op opkomende markten zoals China en verkleint of verkoopt activiteiten in Europa en de Verenigde Staten.

Accor maakte tevens bekend dat de nettowinst over 2005 is uitgekomen op 333 miljoen euro. Dat is 43 procent meer dan een jaar eerder. Het resultaat kwam overeen met de eigen verwachtingen, maar zat aan de onderkant van de prognoses van analisten.

Reageer op dit artikel