nieuws

Actie tegen vette hap sportkantine

Horeca

Sportkantines moeten hun assortiment vette en ongezonde happen fors terugschroeven. In plaats daarvan moeten ze gezonde broodjes en fruit gaan aanbieden. ‘Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we dikker worden op de sportclub.

Actie tegen vette hap sportkantine

Dat zegt Patricia Schutte van het Voedingscentrum in dagblad De Telegraaf. Deze instelling vindt het huidige assortiment in sportkantines niet deugen en krijgt daarvoor steun van de Partij van de Arbeid en de Consumentenbond.

‘Mensen gaan sporten voor hun gezondheid. Met veel pijn en moeite proberen ze op gewicht te blijven. Dan moet je het hun vervolgens niet moeilijk gaan maken door alleen maar calorierijke happen en frisdrank en bier aan te bieden’, aldus Schutte.

Het assortiment van de gemiddelde sportkantine blinkt volgens de instellingen vooral uit in vette snacks en calorierijke candybars. Kamerlid Gerdie Verbeet van de PvdA: ‘Je ziet kleine kinderen op het voetbalveld die soms al nauwelijks meer in hun broekje passen. Na de wedstrijd staat er dan een bord patat voor ze klaar. Natuurlijk mag iedereen zelf weten wat er wordt gegeten, maar nu is er vaak geen andere keuze’.

Het Voedingscentrum werkt op dit moment hard aan de verbetering van het assortiment bij school- en bedrijfskantines. Volgens Schutte zou de instelling ook graag de sportclubs onder handen nemen, maar hiervoor ontbreekt nu nog het budget.

Reageer op dit artikel