nieuws

Acties agenten kost horeca flinke omzet

Horeca

Horecabedrijven zijn per dag enkele honderden euro’s omzet misgelopen tijdens de recente acties van agenten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag. Het gaat hierbij om bedrijven aan de Turfmarkt en op het Spuiplein in Den Haag.

‘Als burgemeester Deetman dit van tevoren had gezegd, dan hadden we de zaak dicht gedaan en waren we op vakantie gegaan’, aldus Ton Smal van café Van Beek in de Haagsche Courant. ‘Ik kan er best inkomen dat de politie demonstreert tegen de bezuinigingsplannen. Maar twee weken lang, dat is te gek. Dit heeft ons gemiddeld driehonderd euro per dag gekost.’

Marcel Borsboom van Caffe Basso gaat nog een stapje verder. Hij heeft een klacht ingediend bij de politievakbonden. Door actievoerende agenten bleef bij Caffe Basso net als bij café De Ooievaar het terras nagenoeg leeg. Agenten met trommels en fluitjes protesteerden tegen verslechteringen in de politie-CAO.

Reageer op dit artikel