nieuws

Activisten OVSE opgepakt bij hotel Crown Plaza

Horeca

Bij hotel Crown Plaza in Maastricht heeft de politie dinsdagochtend vroeg twee activisten opgepakt. Zij probeerden afgezet terrein binnen te dringen. Rond 07.45 uur arriveerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, met zijn delegatie bij het hotel. Hij is dinsdag te gast op de OVSE-top.

Activisten OVSE opgepakt bij hotel Crown Plaza

Op het plein voor het hotel hebben tien activisten zich aan elkaar vastgehaakt. Zij blokkeren de weg. Op het moment dat Powell aankwam, omsingelden agenten de betogers. De Mobiele Eenheid van de politie is ter plaatse om te voorkomen dat nog meer demonstranten binnendringen.

Ook de hondenbrigade van de politie is aanwezig. De Amerikaanse minister is alleen dinsdag aanwezig op de top in Maastricht. Hij ging voorafgaand aan de tweede dag van de conferentie naar het hotel voor overleg met zijn stafleden, die daar de nacht hadden doorgebracht. Aansluitend vertrekt de delegatie naar het congrescentrum MECC waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Reageer op dit artikel