nieuws

Afgebrande horecabedrijven Wageningen worden gesloopt

Horeca

Het Wageningse winkelcentrum de Tarthorst, dat in de nieuwjaarsnacht afbrandde, wordt gesloopt. Het gemeentebestuur van Wageningen heeft dinsdag een vergunning voor de sloop afgegeven. De brand vernielde twee horecagelegenheden en vijftien winkels.

Er loopt nog een onderzoek naar de oorzaak van de miljoenenbrand. Brandstichting lijkt vast te staan, maar de vraag is nog of dat mogelijk opzettelijk of per ongeluk door vuurwerk is gebeurd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

De sloper begint zo snel mogelijk met het karwei, maar eerst moet onderzocht worden wat de beste methode is om het centrum tegen de vlakte te gooien. Het is voorlopig wel de bedoeling dat er op de plek van de Tarthorst nieuwe winkels komen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel