nieuws

AH-man randt tien medewerkers aan

Horeca

DEN HAAG – Een 58-jarige interim-manager van de AH to go-filialen in Den Haag, Den Bosch en Eindhoven is door de rechter veroordeeld voor het aanranden van tien vrouwelijke medewerkers van de stationssupermarkten.

AH-man randt tien medewerkers aan

De uit Hellevoetsluis afkomstige bedrijfsleider is veroordeeld tot 240 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De aanrandingen vonden plaats in het filiaal op het Centraal Station in Den Haag. De interim-manager ontkent zijn medewerksters te hebben aangerand en zei gewoon ‘heel vrij’ en ‘erg lichamelijk’ met zijn personeel om te gaan. Een klap op de billen en het aanraken van borsten hoorden daarbij.

De strafzaak kwam aan het rollen, toen één van de meisjes aangifte deed van aanranding. Medewerkers van andere filialen deden geen aangifte tegen de man. Vervolgens ondervroeg justitie alle vrouwelijke medewerkers die tussen 2002 en 2005 bij de AH to go in Den Haag werkzaam zijn geweest. Hierop deden nog een tien meisjes aangifte.

Handtastelijkheden
Volgens de slachtoffers deed de 58-jarige bedrijfsleider regelmatig oneerbare voorstellen. Zo zou hij één van de meisjes 50 euro hebben beloofd als ze hem oraal bevredigde. Ook betastte hij met regelmaat de borsten en de billen van meisjes. De handtastelijkheden vonden plaats in de kantine en in de opslagruimte.

Reageer op dit artikel