nieuws

Ahold-fraudeur vreest 30 jaar cel

Horeca

NEW YORK – De voor fraude veroordeelde inkoopdirecteur van Ahold-dochterbedrijf US Foodservice, Mark Kaiser, vreest dat hij tot dertig jaar celstraf wordt veroordeeld.

Ahold-fraudeur vreest 30 jaar cel

Dat heeft zijn advocaat in een verklaring medegedeeld aan persbureau Bloomberg, zo meldt De Telegraaf. Kaiser werd in november van vorig jaar schuldig bevonden voor fraude met inkoopkortingen.

Hierdoor wist hij de winst van US Foodservice, en daarmee ook Ahold, jarenlang mooier voor te spiegelen dan deze in werkelijkheid was. De fraude bij US Foodservice leidde in 2003 bijna tot de ondergang van Ahold. Kaiser hoort donderdag 22 maart van de rechter tot welke straf hij wordt veroordeeld voor zijn aandeel in de zaak.

Verdampen
De openbaar aanklager heeft om dertig jaar celstraf gevraagd, omdat Ahold volgend op de bekendwording van de fraude voor zes miljard dollar aan beurswaarde zag verdampen. Kaisers advocaat stelt dat 27 maanden celstraf afdoende is.

Reageer op dit artikel