nieuws

Ahold haakt af in race om Hema

Horeca

AMSTERDAM – Ahold heeft geen interesse in een overname van Hema. Topman Anders Moberg stelt dat het supermarktconcern afziet van een bod op de warenhuisketen.

Ahold haakt af in race om Hema

Dat heeft Moberg in een interview met persbureau Bloomberg gezegd, zo meldt Het Financieele Dagblad. Eerder liet de Zweedse topman, die binnenkort afscheid neemt van Ahold, dit in het midden. Volgens eerdere berichten leidde onenigheid in de top van het supermarktbedrijf over de inlijving van de warenhuisketen, tot het vroegtijdige vertrek van Moberg.

Maxeda-topman Tony DeNunzio liet zich vorige week ontvallen dat Albert Heijn en Hema ‘theoretisch’ synergie kunnen behalen. ‘De Hema is het beste in non-food en verkoopt ook wat levensmiddelen. Het is duidelijk dat Albert Heijn daar iets van kan leren.’

Reageer op dit artikel