nieuws

Albert Heijn houdt vast aan één prijslijn

Horeca

ZAANDAM – Als enige nationale supermarktketen in Nederland wil Albert Heijn principieel zo veel mogelijk vasthouden aan één prijslijn. Waar concurrenten als C1000, SdB of Jumbo met hun prijzen lokaal variëren, kiest AH voor één nationaal gehanteerde prijslijn.

Albert Heijn houdt vast aan één prijslijn

Volgens topman Dick Boer van de marktleider is dat nodig vanwege de herkenbaarheid van de formule plus het feit dat veel consumenten in verschillende supermarkten van AH komen. Om lokaal toch succesvol te kunnen opereren tegen concurrenten, kiest AH in de meeste gevallen voor differentiatie in assortiment in de verschillende winkels.

Helemaal zonder lokale prijsaanpassingen kan AH overigens niet, erkent Boer in het Financieele Dagblad. ‘Als aan de overkant een concurrent een winkel opent, dan spelen we daar met assortiment en prijzen natuurlijk op in’, aldus de topman van AH.

Reageer op dit artikel