nieuws

Albert Heijn zoekt XL-franchisers

Horeca

ZAANDAM – Albert Heijn stelt de grootwinkelformule AH XL open voor franchisers. Mede hierdoor moet het aantal winkels volgens deze formulevariant de komende jaren flink worden uitgebreid.

Albert Heijn zoekt XL-franchisers

Dat zegt directeur Franchise en Vastgoed Dirk Anbeek van Albert Heijn in een interview met Foodmagazine, dat vandaag verschijnt. ‘We zijn bij het verwerven van nieuwe locaties vooral gericht op het toevoegen van grote winkels. Op die manier willen we AH XL, waarvan er inmiddels twintig zijn, uitbreiden.’

Anbeek stelt in het gesprek met het maandblad dat Albert Heijn de XL-formule gaat openstellen voor zelfstandig ondernemers. ‘Wij kennen geen beperking in de grootte van de winkel die een ondernemer mag exploiteren. Er is ook zeker interesse voor’, aldus de AH-directeur die zowel de belangen van de franchisers behartigt, als verantwoordelijk is voor de verwerving van nieuwe winkelpanden. ‘Wanneer de eerste ondernemer een XL opent? Daar kan ik geen concrete datum op plakken.’

Reageer op dit artikel