nieuws

Alcazar zweert bij biometrisch toegangssysteem

Horeca

Zeventig procent minder incidenten door het gebruik van een biometrisch toegangssysteem. Dat meldt Alcazar Pleasure Village in Puttershoek, een van de grootste discotheken in ons land, twee jaar na de introductie van het toegangssysteem. ‘We raken raddraaiers en drugsdealers direct in hun ziel.

Alcazar zweert bij biometrisch toegangssysteem

€ 60.000,- moest Alcazar neerleggen voor het systeem. ‘Maar dat haal je er makkelijk uit’, meldt Jacob Streefkerk namens de discotheek in een reactie op de ‘tussenstand’. Streefkerk: ‘Door het benutten van marketingdoeleinden gebruiken we het systeem optimaal. Zo versturen we bijvoorbeeld kaartjes naar jarige bezoekers. Maar de grootste winst halen we uit het feit dat we zeventig procent minder incidenten noteren. Bezoekers weten namelijk dat we ze kennen en dat vormt een natuurlijke selectie onder onze potentiële bezoekers. Raddraaiers en drugsdealers raken we zo direct in hun ziel.’

Sinds de invoering van het systeem beschikken 20.000 regelmatige bezoekers van Alcazar over een bijbehorende pleasurecard. Bij het systeem worden bezoekers op basis van vingerafdrukken en gezichtsvormen geïdentificeerd, het zogeheten biometrisch systeem. Deze controle duurt zo’n vier seconden. Het is dus onmogelijk om de pleasurecard uit te lenen aan een ander.

Afgelopen weekend werd de 20.000ste kaart uitgereikt aan Lotte Neering uit Amsterdam. Neering kreeg uit handen van Streefkerk een zak consumptiemunten voor een gezellige avond uit, een prachtig boeket bloemen, een Alcazar T-shirt met daarop het aantal van 20.000 en als klap op de vuurpijl een heel jaar gratis toegang in Alcazar.

Reageer op dit artikel