nieuws

Alle horecascholieren De Berkhoff geslaagd

Horeca

Alle 68 vmbo-leerlingen van De Berkhoff in Amsterdam, waar 80 procent van de leerlingen kiest voor een vervolgopleiding binnen de horeca en banketbakkersbranche, zijn geslaagd voor hun examens. De 100 procent score is volgens de school uniek.

Alle horecascholieren De Berkhoff geslaagd

‘In die 32 jaar dat ik in het onderwijs zit, heb ik dat nog nooit meegemaakt’, zo vertelt Hans Bregman, opleidingsmanager bij De Berkhoff.

‘Vijf leerlingen hadden nog wel een herkansing nodig, maar vandaag werd bekend dat ook zij alle vijf hun examen hebben gehaald. Van de 68 leerlingen gingen 38 op voor hun examen in de kaderberoepsgerichte leerweg, 30 deden dat in de basisberoepsgerichte leerweg.’

De Berkhoff is een van de vmbo-scholen van de Samenwerkingsstichting Voortgezet Onderwijs ROC van Amsterdam en staat bekend als leverancier van de beste banketbakkers en koks. Zo’n 80 procent van de geslaagden kiest voor een vervolgopleiding binnen de Horeca, Brood & Banket. Zij stromen veelal uit naar de Hotelschool Amsterdam en het Food College, beide van het ROC van Amsterdam.

Reageer op dit artikel