nieuws

Amerikaanse terrastoppers

Horeca

Bier & Co in Amsterdam brengt de laatste tijd een interessant scala aan Amerikaanse bieren op de markt. Origineel gebrouwen en gestoken in flessen met vaak opvallende etiketten. Richting de zomer krijgen de van origine Duitse weizenbieren als Schneider en Erdinger daarom gezelschap van een overzeese variant met de naam In Heat Wheat Hefeweizen van de Flying Dog-brouwerij in Denver

Amerikaanse terrastoppers

Dit Amerikaanse tarwebier beschikt over 4,7 procent alcohol en is vergist met gist van Weihenstephaner, waardoor in geur en smaak tonen van banaan en abrikoos waarneembaar zijn. Behalve van de fles is het bier ook verkrijgbaar op 20 literfust.

Een ander opvallend bier uit het gamma is de Saranac Pomegranate Wheat van F.X. Matt Brewing Company. Hier is aan het tarwebier een scheut van het tegenwoordig populaire granaatappelsap toegevoegd, wat volgens de brouwer zorgt voor ‘een vrolijke fruittoets’ in dit verder ‘frisse en smaakvolle bier’. Ook dit bier beschikt over 4,7 procent alcohol en is zowel op fles als fust (20 liter) voorhanden. Van deze zelfde brouwer is er dan ook nog een Pale Ale. Een bier in dezelfde stijl als Palm en Koninck, maar minder zoet en fruitiger.

Bier & Co, Amsterdam. Tel. (020) 480 20 00. www.bierenco.nl.

Reageer op dit artikel