nieuws

Amsterdam: meer horeca langs Sloterplas

Horeca

De vandaag gepresenteerde structuurvisie Amsterdam voorziet meer horeca langs de Sloterplas en de Amstel.

Amsterdam: meer horeca langs Sloterplas

Dat blijkt uit de plannen zoals ze gepresenteerd zijn in Amsterdam. Parken en recreatiegebieden moeten volgens het plan aantrekkelijker worden. De Sloterplas moet een populaire plek worden om te recreëren, met een stadsstrand en horeca.

Ook wil Amsterdam de oevers van de Amstel buiten de stad beter bereikbaar maken, waardoor er een ‘nieuw metropolitaan park’ kan ontstaan. Met het oog op het warmere klimaat komen er zwemplekken langs het IJ en kinderbadjes.

Verder zal de horeca effecten ondervinden van het verder autoluw maken van de stad. Opties zijn om de Utrechtsestraat, Ferdinand Bolstraat en (delen van) Weteringschans/Sarphatistraat, Nieuwmarkt en Cornelis Schuytstraat autoloos te maken.

Overigens voorziet het plan ook in de bouw van 70.000 nieuwe woningen. De potentiële horecamarkt zal daardoor nog verder groeien.

lees ook:

Reageer op dit artikel