nieuws

Amsterdam RAI en Gay Krant tekenen samenwerkingsovereenkomst

Horeca

Drs. Hans Bakker, directievoorzitter van Amsterdam RAI, en Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant hebben vrijdag, 29 oktober jl., een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin het voornemen wordt bekrachtigd om jaarlijks het grootscheepse gay-evenement Rainbow Experience te organiseren. De eerste Rainbow Experience vindt plaats op 23, 24 en 25 april 2005.

Amsterdam RAI en de Gay Krant hebben de intentie uitgesproken om de Rainbow Experience te ontwikkelen tot het meest toonaangevende en succesvolle gay-evenement in de Benelux. De Rainbow Experience bestaat uit drie onderdelen – Rainbow Fair, Events en Conferences – die allemaal in de zalen en hallen van Amsterdam RAI zullen plaatsvinden. Amsterdam RAI is initiatiefnemer en organisator van het grootscheepse evenement, Gay Krant de media-partner. Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol en directievoorzitter Hans Bakker van Amsterdam RAI tekenden afgelopen vrijdag de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee ondernemingen.

Hans Bakker: “Met de Rainbow Experience kan Amsterdam RAI wederom een evenement van ongekende allure op zijn conto bijschrijven. We zetten ons graag in om de stad Amsterdam te promoten als ‘gay capital of Europe’ en het gunstige homoklimaat in Amsterdam te handhaven. Ik denk dat we met de organisatie van de Rainbow Experience een goede stap in die richting zetten.”

De Gay Krant bestaat in december 25 jaar. “Met de plannen voor een jubileumfeest en een beurs in mijn hoofd boog ik me juist over een geschikte locatie toen Amsterdam RAI mij belde met het idee om iets groots te organiseren voor de homo- en lesbische gemeenschap”, vertelt Henk Krol. “De plannen van Amsterdam RAI en onze ideeën bleken naadloos bij elkaar aan te sluiten.”

De Rainbow Experience is nadrukkelijk een internationaal en tevens ‘heterovriendelijk’ evenement, dat zich richt op bezoekers uit de hele wereld. De beurs Rainbow Fair telt zeven ‘werelden’: Fashion & Passion (alles op het gebied van mode, schoenen, accessoires), The Art of Looking Great (persoonlijke verzorging), Leisure & Pleasure (vrije tijd, reizen, sport, kunst, cultuur, literatuur), Queens & Castles (wonen, woninginrichting, verlichting), Wannahaves (laatste trends op het gebied van consumer electronics en andere luxe ‘hebbedingetjes’), Cook ‘N’ Company (koken, keukens, eten en drinken) en XXX in the City (erotiek). ’s Avonds zullen er in de Amsterdam RAI feesten zijn, zoals het Gay Stars-feest op maandag 25 april, dat door Paul de Leeuw zal worden gepresenteerd.

Reageer op dit artikel