nieuws

Amsterdamse hotels dit weekeinde bomvol

Horeca

In Amsterdam is dit weekeinde bijna geen hotelkamer meer te boeken. Volgens het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) is de jubileumviering van Koninginnedag in de hoofdstad zo in trek, dat het bureau voor hotelboekingen moet uitwijken naar hotels rond Schiphol en in andere steden.

‘In het hogere segment is misschien nog wel aan de balie een enkele kamer te boeken, maar Amsterdam zit bijna helemaal vol’, zei een woordvoerster van het ATCB vrijdag. De topdrukte is het gevolg van het Koninginnedagjubileum, schoolvakanties en het hoogseizoen van de bollenstreek. Er is vanuit het buitenland vooral veel belangstelling uit Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Behalve verblijfsbezoekers verwachten het ATCB en de Amsterdamse afdeling van Koninklijk Horeca Nederland ook veel dagjesmensen. Vorig jaar bezochten ongeveer 610.000 mensen de festiviteiten in Amsterdam. Ongeveer 60 procent was afkomstig uit de stad zelf. De rest kwam uit het buitenland of elders uit Nederland.

Reageer op dit artikel