nieuws

amsterdamse hotels doen goede zaken tijdens sail

Horeca

De hotels in Amsterdam stromen de komende dagen vol voor Sail, het grote nautische evenement dat woensdag 17 augustus begint. Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) rekent op een kamerbezetting van 90 procent, liet een woordvoerder dinsdag weten. Normaal schommelt de bezetting in de zomer rond de 80 procent. Vooral de goedkopere hotels slijten bedden aan toeristen. In de duurdere vijfsterrenhotels is het makkelijker nog een kamer te krijgen.

Amsterdam verwacht tijdens het vijfdaagse evenement 1,8 miljoen mensen te ontvangen die, omdat sommigen meerdere keren gaan, 2,4 miljoen bezoeken brengen. Van hen komen circa 400.000 uit Amsterdam, een miljoen uit de rest van Nederland en 400.000 uit het buitenland. De hoofdstad heeft 335 hotels met 38.000 bedden beschikbaar voor toeristen. Het grootste deel van de buitenlanders zal volgens het ATCB niet in de stad zelf logeren, maar vanaf de Nederlandse kust of een camping naar het maritiem spektakel reizen. Een deel logeert bij vrienden of kennissen in Amsterdam.

Reageer op dit artikel