nieuws

Arrestatie na dood discobaas

Horeca

De politie heeft een 41-jarige man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval, maandag in Nederweert, waarbij eigenaar Daan van Es van de populaire Weertse discotheek Carte Blanche in zijn huis om het leven kwam.

Arrestatie na dood discobaas

Dat meldde de politie donderdag. De verdachte is donderdag voorgeleid en inbewaring gesteld. Bij de gewapende overval maandagochtend om vijf uur op een woonhuis aan de Populierenstraat in Nederweert kwam de 40-jarige bewoner om het leven. Het slachtoffer was vlak daarvoor met zijn 38-jarige echtgenote thuisgekomen.

De dood op Van Es zorgde voor een stormloop aan verontwaardigde berichten. Het gastenboek van de website van Carte Blanche stond in korte tijd boordevol met reacties over de laffe moord. Maandagavond werden in de hele horeca van Weert tijdens carnaval alle activiteiten een minuut stilgelegd ter nagedachtenis van de omgekomen discotheekeigenaar.

Reageer op dit artikel