nieuws

Arrestaties in zaak cateringontvoering

Horeca

De politie en het Openbaar Ministerie in Amsterdam hebben dinsdagochtend rond 07.00 uur twee arrestaties verricht in Gelderland in verband met de ontvoering van Claudia Melchers, eigenaresse van cateringbedrijf CMC in Amsterdam

Arrestaties in zaak cateringontvoering

‘Het gaat om personen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering’, aldus een woordvoerder. Volgens de politie kunnen nadere bijzonderheden in het belang van het verdere onderzoek niet worden gemeld.

‘We sluiten niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen’, aldus een woordvoerder. Politie en justitie lieten eerder dinsdag weten dat Melchers tijdens haar ontvoering vast zat in een woning in het vakantiepark Stroombroek van Landal Greenpark in het Gelderse Braamt, nabij Doetinchem.

Hieronder een overzicht van de gebeurtenissen vanaf het begin van de cateringontvoering.

13 SEPTEMBER: Gewapende mannen ontvoeren de dochter van industrieel Hans Melchers uit haar woning in Amsterdam-Zuid. In het huis ligt een claimbrief met een eis om 300 kilogram cocaïne.

15 SEPTEMBER: Haar ontvoerders laten Melchers vrij. Ze zetten haar bij Arnhem uit de auto.

16 SEPTEMBER: De familie Melchers reageert geschokt op mediaberichten die suggereren dat de cocaïneclaim te maken heeft met betrokkenheid van de familie bij drugshandel.

23 SEPTEMBER: De politie ontdekt en doorzoekt in het diepste geheim een vakantiehuisje in het Gelderse dorpje Braamt waar Claudia Melchers werd vastgehouden.

26 SEPTEMBER: Hans Melchers looft 1 miljoen Amerikaanse dollars uit voor de tip die leidt naar de ontvoerders van zijn dochter.

27 SEPTEMBER: De media ontdekken de bungalow ook. Politie en justitie houden twee verdachten aan.

Reageer op dit artikel