nieuws

Arthur Bremmer hobbykok van het jaar

Horeca

Arthur Bremmer uit Uithoorn is zondag tijdens de beurs Eten & Genieten in de Amsterdamse Rai uitgeroepen tot hobbykok van het jaar. De hobbykok deed mee aan de landelijke wedstrijd om een eigen geschreven hoofdgerecht in elkaar te draaien. Hij bakte een Chateau Briand, met behulp van zijn vrouw Franka.

Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door kookschool Keizer Culinair in Amsterdam en de culinaire website en magazine Smaak. Thema dit jaar was ‘streekgerecht in een nieuw jasje’. De gerechten die de drie finalisten – naast Arthur Bremmer waren dat Henri Straver uit Rotterdam en Pieter Briels uit Eindhoven – moesten maken werden onder meer beoordeeld op originaliteit. Ook werd gekeken of ze zich hielden aan de opdracht. Daarvoor moesten ze zo veel mogelijk biologische producten gebruiken.

Al vond de jury het gerecht niet het meest spannende, Bremer scoorde hoog ogen in de degelijke uitvoering. ‘Zijn werkwijze was prettig om naar te kijken. Hij wist echt wat hij aan het doen was’, aldus de jury, die bestond uit Felix Wilbrink, culinair redacteur bij De Telegraaf, Eric van Veluwen, chefkok die alleen werkt met biologische producten en Gerard Koopmanschap, docent bij kookschool Keizer Culinair. De vierde man was topkok Ron Blaauw, van restaurant Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Blaauw reikte ook de prijs uit.

Reageer op dit artikel