nieuws

Asielzoekersrestaurant Le Monde gesloten

Horeca

Het asielzoekersrestaurant Le Monde in de Markelose buurtschap Elsen is dicht. Het Overijsselse restaurant dat gerund werd door asielzoekers, is gesloten vanwege bezuinigingen van Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Asielzoekersrestaurant Le Monde gesloten

Tien jaar lang kookten asielzoekers in restaurant Le Monde voor gasten uit de omgeving. Met als gevolg dat direct omwonenden van het asielzoekerscentrum en andere geïnteresseerden kennis namen van de eetcultuur uit verre landen. Ook groeide Le Monde uit tot een ontmoetingsplek, aldus een woordvoerder van het initiatief.

Door bezuinigingsmaatregelen en een terugloop van het aantal asielzoekers, was het COA genoodzaakt het restaurant te sluiten. ‘Le Monde heeft in belangrijke mate bijgedragen tot een goede verstandhouding tussen het asielzoekerscentrum en de buurt’, aldus een woordvoerder in een regionale krant.

Reageer op dit artikel