nieuws

Associatie van Wijndocenten scheidt kaf van koren

Horeca

De Associatie van Wijndocenten wil met de oprichting van haar organisatie het kaf van het koren scheiden onder het enorme aanbod van wijnopleidingen. Sinds februari treedt dit landelijk samenwerkingsverband van ervaren en onafhankelijke wijndocenten actief naar buiten.

Doel is meer inzicht te geven in het aanbod van meer dan honderd aanbieders van wijnopleidingen. Ook streeft de associatie naar het waarborgen van de kwaliteit en wijnkennis van de wijncursussen. Naast het uitwisselen van kennis wil de associatie tevens evenementen houden.

Woordvoerder André Sauerbier stelt vast dat het aantal deelnemers uit de horeca nog wat tegenvalt. ‘Zo’n tien tot twintig procent van de deelnemers komt uit de horeca. Dat mag wat mij betreft wel wat meer worden. Het lage deelnemerspercentage komt omdat de meeste horecabedrijven huiverig zijn voor cursussen. Ze kosten tijd en geld, vinden ze.’

De associatie bestaat uit dertien docenten die gespecialiseerd zijn in onder meer druivenrassen, vinificatie en herkomst.

Reageer op dit artikel