nieuws

Avondje hotelbar kost 54.000 euro

Horeca

Een bezoeker van een hotelbar heeft een wel heel dure rekening gekregen voor een verblijf van één avond in de bar. De man, een succesvol effectenhandelaar van een zakenbank, kreeg een rekening van ruim 54.000 euro voor het nuttigen en uitdelen van allerlei exclusieve drankjes.

Het voorval speelde zich af in Bar Aviva in het luxe vijfsterrenhotel Baglioni in Londen. De Britse bankier overhandigde zijn creditcard aan een barmedewerker en vertelde hem dat iedereen op zijn kosten mocht drinken. Het enige wat hij aan de barman vroeg, was hem telkens een seintje te geven wanneer de rekening weer 1.500 euro hoger was.

Op de bewuste avond gingen er 851 cocktails voor een totaalbedrag van ruim 9000 euro doorheen. Ook werden er zes flessen van het uiterst kostbare Dom Perignon losgetrokken. Toen deze exclusieve champagnes op waren, ging Bar Aviva over op andere dure champagnemerken. Ook ging een serveerster er nog met een zeer riante fooi van 4500 euro vandoor.

De uiterst gulle bui werd zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een uitzonderlijk succesvolle handelsdag. Het is niet ongebruikelijk dat effectenhandelaren in korte tijd grote winsten boeken op de beurs.

Reageer op dit artikel