nieuws

Aziaat wil eigen bed

Horeca

Hoteliers doen hun Aziatische gasten geen plezier met een kingsize bed. Aziaten stellen meer prijs op een uit twee delen bestaand twinbed, het liefst met enige loopruimte ertussen. Reden voor onder meer NH Hotels in ons land om in gerenoveerde kamers wat vaker een twinbed neer te zetten.

Gescheiden slapen is niet ingegeven door een gebrek aan romantiek bij Aziatische partners, maar heeft meer te maken met de samenstelling van de reisgezelschappen. Veel Zuid-Koreanen en Japanners gaan op vakantie met familie en vrienden, terwijl de partner keurig thuis blijft bij de kinderen. In Japan gaan vaak vriendinnen, of combinaties van moeder en dochter of oma en kleindochter, samen op vakantie. Ze delen een kamer, maar niet het bed. Reisagenten in het Verre Oosten organiseren Europareizen voor deze doelgroep, en boeken ver van tevoren kamers mét twinbeds.

Ook zakenmensen uit het Verre Oosten willen om budgettaire redenen nogal eens een kamer delen. De kamerprijzen zijn in veel Europese steden behoorlijk hoger dan in de meeste Aziatische bestemmingen. Gevolg is dat Aziatische managers in dure bestemmingen zoals Amsterdam, Londen, Frankfurt of Parijs regelmatig samen een kamer nemen.

Reageer op dit artikel