nieuws

Badplaats Cuba voert euro in als betaalmiddel

Horeca

In de Cubaanse badplaats Varadero is de euro vanaf 1 juni een wettig betaalmiddel. Dat heeft het Cubaanse ministerie van Toerisme maandag 6 mei bekendgemaakt.

Minister van Toerisme Ferradaz zei dat vanaf 1 juni in alle horecazaken en winkels in Varadero met de euro kan worden betaald. Als het experiment slaagt, wordt het naar de andere toeristencentra op Cuba uitgebreid.

Tot nu toe is het regel dat toeristen op Cuba met Amerikaanse dollars betalen. De introductie van de euro is voordelig voor de talrijke Europese toeristen, maar ook voor Cuba zelf. Ruim veertig procent van de buitenlandse handel van Cuba is met landen van de Europese Unie. Meer dan veertig procent van de toeristen op Cuba is afkomstig uit de EU-lidstaten.

Reageer op dit artikel