nieuws

Balance Food, Cormet Schoolcatering genomineerd

Horeca

Het Voedingscentrum heeft de nominaties voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2005 bekend gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een product of initiatief dat een gezond voedingspatroon gemakkelijker maakt voor de consument. Onder het motto: maak de gezonde keuze, de gemakkelijke keuze nomineerde de jury dit jaar 4 inzendingen. De winnaar van de Jaarprijs Voedingscentrum 2005 wordt op 30 november bekend gemaakt door minister Hoogervorst van VWS.

De genomineerde producten zijn:

Balance Food, verantwoorde schoolcatering van Cormet Schoolcatering

Balance Food is een innovatieve schoolcateringformule die zorgt voor een gezond en gevarieerd aanbod op middelbare scholen. Door middel van een uniek systeem maakt zij de gezonde keuze gemakkelijker voor de jeugd.

Basiq, eten met gezond verstand van DekaMarkt

Basiq is een uitgebreide voorlichtingscampagne over gezonde voeding in de supermarkten van de DekaMarkt. Een goed initiatief om de klant te helpen bij het maken van een bewuste keuze in de supermarkt.

Frico Halfvoller van Friesland Foods Cheese Benelux

Frico Halfvoller heeft een verrassend en creatief marketingconcept, waarbij halfvol wordt neergezet als de norm. Dit stimuleert de keuze voor een minder vette kaassoort.

Iglo Stoomvis van Unilever Nederland

Iglo Stoomvis kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de visconsumptie, waarbij tevens voldoende groente wordt aangeboden. Het product is innovatief, makkelijk te bereiden en gezond.

Naast de genomineerden heeft de jury een aanmoedigingsprijs toegekend aan de campagne Verantwoord frituren van het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën en Koninklijk Horeca Nederland. De jury spreekt haar waardering uit over dit initiatief, dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van de consumptie van verzadigd- en transvet.

Reageer op dit artikel