nieuws

Banen in horeca licht gedaald

Horeca

Het aantal banen in de horeca is het derde kwartaal van dit jaar licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Banen in horeca licht gedaald

In het derde kwartaal bedroeg het aantal banen in de horeca 301.000. Dat zijn er zesduizend minder in vergelijking met kwartaal drie van 2008.

In vergelijking met het eerste en met het tweede kwartaal van dit jaar is er meer werkgelegenheid in de horeca. In het eerste kwartaal werkten 282.000 mensen in de horeca. In het tweede kwartaal 299.000 mensen.

De cijfers zijn afkomstig van het CBS. Die maakte vandaag bekend dat in het totaal, dus alle sectoren bij elkaar opgeteld, het aantal banen in het derde kwartaal met 140.000 is afgenomen ten opzichte van het derde kwartaal van 2008. Dit is de grootste daling in meer dan 25 jaar.

Reageer op dit artikel