nieuws

Bank: ‘diner van een ton te gortig

Horeca

Vijf beurshandelaren van Barclays Capital hebben hun baan verloren. Directe aanleiding is een zakendiner in een restaurant ter waarde van bijna honderdduizend euro. Dit was de bank toch echt te gortig.

Een zesde handelaar mag wel in dienst blijven, melden de Britse media. Hij werkte pas enkele weken bij de bank en kan niets verweten worden. In eerste instantie liet de bank weten dat de handelaren het diner zelf hadden betaald. Dit verhaal trekken ze nu in.

De grootste kostenpost tijdens het etentje was de wijn. De duurste fles was een Petrus uit 1947 ter waarde van ruim vijftienduizend euro. De handelaren gaven zoveel uit aan het wijngelag, dat ze hun etentje van vierhonderd pond gratis kregen in het Londense restaurant.

Reageer op dit artikel