nieuws

‘Bastion moet flink dokken voor Hotel Bloemink

Horeca

Bastion Hotels is de nieuwe eigenaar van het failliete Apeldoornse hotel Bloemink. Het hotelbedrijf zou een flink bedrag hebben betaald voor één van de belangrijkste gezichtsbepalers van de stad.

Dat meldt de regionale krant De Stentor. Daarin staat ook dat Bastions Hotels een bod heeft uitgebracht van 4,3 miljoen euro. Een flink bedrag voor het hotelbedrijf waar jaarlijks pakweg een half miljoen euro wordt verdiend. De krant stelt dat de terugverdientijd van de investering oploopt tot ruim een decennium.

Met de aankoop van Bloemink door Bastions blijft het pand als hotelbedrijf bestaan. De angst bestond dat projectontwikkelaars het gebouw na aankoop zouden slopen om er woningen te bouwen. De gemeente is blij dat niet een projectontwikkelaar maar een hotelbedrijf het pand uiteindelijk heeft gekocht.

Het faillissement van de holding waaronder de hotels Bloemink valt, werd aangevraagd door de belastingdienst en hypotheekverstrekker ABN. Na overleg met de bank besloot curator Jansen een open inschrijvingsprocedure te volgen.

Reageer op dit artikel