nieuws

Bastion verwacht snelle comeback Hotel Bloemink

Horeca

Bastion Hotels rekent erop in november groen licht te krijgen om Hotel Bloemink in Apeldoorn ingrijpend te verbouwen. Wanneer de gemeente akkoord gaat, opent Bastion met Pasen 2006 het volledig vernieuwde hotel.

Een groot deel van het bestaande gebouw gaat aan de grond. Alleen een gedeelte van het uit 1979 daterende hotelgebouw blijft overeind. In de nieuwbouwplannen voor het failliete hotel is geen ruimte meer voor het oude deel van Bloemink, dat in deplorabele staat verkeert. Naast het hotel moet een klassiek uitgevoerd kantoorpand komen, dat qua stijl aansluit bij de overige bebouwing.

Bastion heeft de plannen, voor het nieuwe viersterrenhotel met circa tachtig kamers, inmiddels voorgelegd bij de gemeente en bij de betrokken wijkraden. Volgende maand verwacht Bastion goedkeuring van de commissie Welstand, waarna in september de plannen worden gepresenteerd aan omwonenden. Omdat het hotelplan prima past in het geldende bestemmingsplan verwacht Bastion-directeur Maik Willems direct te kunnen beginnen met de bouwwerkzaamheden.

Hotel Bloemink wordt gezien als één van de belangrijkste gezichtsbepalende gebouwen van Apeldoorn. Het hotelbedrijf werd eind 2004 meegetrokken in een faillissement van de holding van Gerrit van Leeuwen Hotels. Het faillissement werd aangevraagd door de belastingdienst en hypotheekverstrekker ABN. Naar verluid heeft de nieuwe eigenaar Bastion 4,3 miljoen euro betaald voor het hotel aan de Loolaan in de buurt van paleis ‘t Loo. Het hotel gaat werkgelegenheid bieden aan circa vijftig man.

Reageer op dit artikel