nieuws

Bavaria-kerstboom bij Heineken-brouwerij geruïneerd

Horeca

De enorm grote kerstboom van bierbrouwer Bavaria op het Amsterdamse Marie Heinekenplein pal achter de Heineken-brouwerij is geveld. De in een blauwe Bavaria-krat geplante boom van zes meter hoog is door onbekenden vernield.

Bavaria-kerstboom bij Heineken-brouwerij geruïneerd

Dat meldt het reclamevakblad Adformatie. In het kader van de Bavaria-kerstactie ‘Pimp Your Kerstboom’ plantte de Brabantse bierbrouwer de enorme boom gracieus naast de brouwerij van concurrent Heineken. De zes meter hoge boom was voorzien van een speciale lichtslinger van honderden Bavaria-flesjes.

‘De boom is geknakt, de lichtsnoeren zijn doorgesneden en het blauwe krat is zwart gespoten’, aldus initiatiefnemer Martine Ansems van reclamebureau Arthouse in Adformatie. Enkele dagen daarvoor jubelde Arthouse nog met de juichkreet ‘Bavaria verovert het Heinekenplein’.

Over de daders van de vernieling is niets bekend. Het is eveneens onbekend of Arthouse of Bavaria aangifte hebben gedaan van de vernielzucht. Bavaria voerde de afgelopen dagen actie met wildplakposters en fietsflyers op hogescholen, universiteiten en op het Heinekenplein.

Reageer op dit artikel