nieuws

‘Bediening en kok meest gevraagd in horeca

Horeca

Medewerker bediening en kok zijn de meest gevraagde online vacatures in de horeca in de eerste helft van dit jaar. Veertien procent van het totaal aantal vacatures betrof een medewerker bediening, voor negen procent ging dat om een kok.

‘Bediening en kok meest gevraagd in horeca

Dit heeft vacaturesite Monsterboard becijferd. De functies van souschef of chef-kok werd in twee procent van de online vacatures gevraagd, net als gastvrouw of gastheer, receptionist, afwasser en cateringmedewerker. In vier procent van de gevallen werd om een ‘kok frituur’ gevraagd.

Recentelijk berichtte Misset Horeca al over de stijgende vacature aantallen in de maand juni in vergelijking tot juni vorig jaar (plus dertien procent).

Duitsers stuwen toerisme

Hugo Stienstra van Monsterboard laat weten een voor heel 2011 een toenemende vraag naar horecapersoneel te verwachten. ‘Door de combinatie van het stijgende consumentenvertrouwen in Nederland en de economische groei die Duitsland de afgelopen periode heeft gerealiseerd (toerisme) verwachten wij dat verder in 2011 de horecasector een gestage groei zal houden qua werkgelegenheid.’

‘We zien bovendien ook dat het qua vraag naar de internationale bestemmingen rustiger is, mensen wachten op last minutes maar nog belangrijker voor de horeca in Nederland gaan mensen ook meer in eigen land op vakantie.’

Reageer op dit artikel